Info om parring

Info om parring

 Kontakt til hankatteejeren


 


Når du tager kontakt til en hankatteejer, vedr. køb af parring vil du have brug for følgende:


*Navlebroksattest (denne er nødvendig jvf. Fife reglerne)

vaccinationsattester


*Fiv/Felv attest (forhør dig hos hankatte ejeren om krav til denne)


Hankatte ejeren vil ligeledes se din stamtavle, medbring original stamtavlen og en kopi.Blodtypen på din hunkat, vil de fleste hankatte ejere bede om.


Du skal være medlem af en hovedklub. I Danmark har vi 4 hovedklubber

Darak, Racekatten, Jyrak og Katteklubben.


En god ide er at have behandlet sin kat mod lopper forinden parring, da lopper kan overfører orm.Ormekur - tal med din dyrlæge om dette.

 Parringsaftalen


Parringsaftalen er ligeledes lovpligtig jvf. FIFE reglerne.


Du skal sikre dig, at der udformes en parringsaftale. Denne skrives af hankatte ejeren forinden hunkatten parres. Det er svært at lave en sådan efter parringen.


Parringsaftalen indeholder den pris, du skal betale for hankattens ydelser, samt evt. andre betingelser. Se nedenfor.

 Gode råd ved valg af hankat.


Se evt. på tidligere afkom.


Bed hankatteejeren om dennes vurdering med hensyn til din hunkat, herunder om det er for tæt ect.

Bemærk det kan være et holdningsspørgsmål.


Du kan få hjælp til selv at beregne evt. indavlsprocent via Birma-databasen, den er mange glade for, og andre bruger den slet ikke.


Det er også en god ide at besøge hankatten inden parring, eller se ham på en udstilling.

Lidt til vurdering:

De hvide sokkers størrelse kan vi ikke styre. Men hvide pletter kan gå igen. Selvom man parrer to helt perfekte Hellige Birmaer, vil vi se, at aftegningerne på handskerne ikke behøver at blive perfekte – og det må opdrætteren leve med,  for det er svært. Nogle af de bedste avlskatte vi har i landet,  behøver heller ikke have perfekte handsker for at give det videre til afkommet. Men katte helt uden hvidt på sokker/handsker, eller løbere der går helt op ad benet, vil mange gange give afkommet  med samme. Det vigtigste er dog typen – øjenfarven skal være dyb blå og en god pelskvalitet - tænk på, hvad du selv faldt for, da du så en Hellig Birma første gang.

Drøftelser om at en han må have hvide hår på penis, ja personligt er det ikke afgørende for os – vi  mener, det kan være mave hårene som er forsat (også nogle Fife dommeres  opfattelse, andre mener det er at sidestille med en hageplet, men om  han med hvide hår på penis.


Din vurdering ??